Јапонскиот вулкан “Shinmoedake”, од филмот за “Џејмс Бонд”, еруптира, откажани летови | Видео

1047
Mount Shinmoedake, еден од многуте активни вулкани во Јапонија, последен пат еруптира во јануари 2011 година
Booking.com INT

Во јужна Јапонија денеска еруптира вулканот Shinmoedake, кој се здоби со слава откако беше снимен во еден од филмовите за Џејмс Бонд, ‘You only live twice’.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Метеоролошката агенција на Јапонија соопшти дека ерупцијата се случила денеска, а вулканот исфрлал чад и пепел илјадници метри во височина.

Ова е втора поголема ерупција на овој вулкан од март 2011 година. Помала ерупција беше регистрирана минатиот април.

Денешната ерупција не предизвикала никакви штети.

Јапонија има 110 активни вулкани.

Токио, 14 мај 2018 (МИА)

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...