Јогуртот како превенција за рак на дојка

1152
Booking.com INT

Неколкумина научници неодамна направиле истражување како одредени млечни производи влијаат врз ризикот од рак на дојка. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Истражувањето покажало дека жените кои често конзумираат јогурт имаат за 39 проценти помали шанси да добијат рак на дојка.

Од друга страна, лицата кои конзумираат голема количина на полномасно сирење имаат зголем ризик од рак на дојка за дури 53 проценти.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...