Љубовта на еден татко кон својата ќерка | Вистинска приказна

1479
Booking.com INT

Еден ден, едно 12-годишно девојче го прашало својот татко: “Што ќе ми подариш за мојот следен роденден?”

Bitcoin Exchange CEX.IO

Таткото се насмеа и рече: “Има уште многу време, па причекај до тогаш”.

Само по неколку дена од овој разговор, девојчето се онесвестило и ја одвезле во болница. Откако го прегледале, лекарот му соопштил на семејството дека девојчето има проблеми со срцето и најверојатно ќе почине. Сите биле шокирани и не знале што да прават.

Додека девојчето лежело на болнички кревет, нејзиниот татко седел до неа. Таа праша: “Тато, ќе умрам ли?”

Таткото одговорил: “Не, драга, ти ќе живееш.” Ѝ даде топла прегратка и ја бакна во челото.

Девојчето рече: “Како можеш да бидеш толку сигурен, тато?”

Татко се сврте и рече: “Знам”.

По некое време, кога девојчето се опоравувало наполнило 13 години. Откако дошла дома, таа нашла писмо на својот кревет.

Во него пишувало: “Мое драго дете, ако го читаш ова, тоа значи дека сè поминало во ред како што реков. Се секќаваш? Еднаш ме праша што ќе ти подарам за твојот роденден. Тогаш не знаев што да ти одгворам, но сега знам и можам. Подарок за тебе, мило мое дете, е МОЕТО СРЦЕ!”

Таткото го донирал своето срце на својата ќерка ..!

Морал

Нашите родители нè сакаат, се жртвуваат да бидеме сигурни и секогаш среќни. Затоа, почитувајте ги, сакајте ги своите родители, бидејќи не знаете од што сè се откажале заради вас.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...