Ќе се произведува контрацептивен чај

814
Booking.com INT

Британскиот производител на чај „Тетлеј“ заедно со фармацевтските истражувачи се обидуваат да направат контрацептивен чај, кој ќе може да спречи несакана бременост еднакво ефикасно како и таблета.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Чајот ќе ги содржи истите состојки како таблетата и според научниците на пазарот ќе се појави во следните десет години.

Истиот тим научници работат и на производство на чаеви, кои содржат антибиотици, како и лекови против болки.

Image result for To be produced contraceptive tea

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...