11 причини поради кои останувате во врска иако не сте вљубени во момчето

474
Booking.com INT

Се случува да запознаете момче кое на прв поглед ви се чини идеалено, а по неколку месеци се прашувате каде ви биле умот и очите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Се прашувате зошто почнавте да излегувате со него воопшто и зошто останавте со него толку време?

Еве неколку причини поради кои останувате во врска иако не сте вљубени во момчето:

Здидевно ви е. А, во моментот и немате попаметна работа;

Па, не најлош на светот. Но, не е ни најдобар.

Премногу сте мрзеливи да најдете некој друг, а не сакате да останете сми.

Се грижите дека стандардите ви се преногу високи и дека нема да најдете никој кој може да ги исполни. Бидете реални според тие стандарди и не се задоволувајте со работи кои не ви ја исполнуваат душата.

Тој е толку многу добар. Тој умее да ве насмее, за разлика од претходните момчиња. Но, тоа што има смисла за хумор, не значи дека е ваша сродна душа.

Тој е убав. Фактот дека најдобро е само да се молчи и да се смее  не го менува тоа дека сте само личност со физички потреби.

Знаете дека не е личност со кој ќе го поминете животот, но е добар за сега.

Дали навистина сакате да го поминете животот со момчето кое не е во состојба да донесе ниедна одлука без неговата мајка. Не, но прави навистина убави лазањи.

Во некој вид на депресија сте. Се чувствувате лошо и знаете дека не треба да се забавувате со никого, но потребно ви е рамо за плачење.

Идеално одвлекување на вниманието. Од проблемите на работа, од прекумерниот стрес, прејадувањето. Ви се чини полесно да го префрлите фокусот на друга личност и да заборавите на проблемите кои навистина ве мачат.

Раскинување со некој навистина е тешко. Одзема многу енергија. Понекогаш само чекате да се направи нешто навистина ужасно, за да најдете оправдување за прекинот на врската.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...