13 ноември 1944 ослободено Скопје | Видео

751

Четириесет и втората дивизија на НОВ на Македонија, во содејство со Шеснаесеттата македонска бригада на Кумановската дивизија на НОВ на Македонија и со помош на вооруженото население, го ослободиле Скопје и со брзо дејство го спречиле уривањето на мостовите на реката Вардар и на хидроцентралата „Матка“.

loading...