15 цитати на феноменалната Моника Белучи 

11240
Booking.com INT

Моника Белучи – Италијанска божица, и едноставно, ЖЕНА.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Нејзината харизма и природната женственост никого не остава рамнодушен. Покрај тоа, Моника е мајка на две прекрасни деца, знае три јазика и сака јога.

Собравме за вас неколку мудри цитити на оваа фантастична жена како доказ на тоа дека надворешната убавина може да носи и прекрасна душа:

♦ Нам ништо не ни припаѓа: ниту нашите мажите, ниту децата. Ние можеме само да споделиме со луѓето кои ги сакаме.

♦ Една жена може да сака така, како да никогаш нема да замине. Но, може да дојде и таков ден кога ќе замине така, како никогаш да не сакала.

♦ За мене, да постојам постара значи – дека сум подобра!

♦ Што ќе правам кога ќе остарам, и кога мојата слика во огледалото нема да ме радува повеќе? Исто, што работела и мајка ми. Нема да се гледам себе во огледало – ќе гледам во своите деца.

♦ Секогаш им зборувам на младите девојки: “Научете како да го сакате своето тело!” Бидејќи совршенство не постои, и сосема е очигледно дека жена со облини не е помалку убава од жената без облини. Едноставно, треба да научат да се прифатат сами себе, онакви какви се.

♦ На сите нас ни се неопходни илузии. И баш поради тоа ги сакам филмовите.

♦ За ништо во светот не би сакала повторно да сум на 20 годин. Сега сум многу посреќна, отколку тогаш, бидејќи на тие години ние само што сме почале да се познаваме себе си, се обидуваме да се разбереме што сакаме да бидеме, страдаме од неисигурност. Сега точно знам што ми е потребно, а без што можам да живеам.

♦ Мое мислење, глупаво е, со оглед на младоста и убавината, да станете спонзоруша на некој со длабоки џебови, бескрајно да се троши животот во различни журки. Убавината ни е потребна да ни помогне да најдеме хармонија, љубов и смисол во овој хаотичен свет.

♦ Не треба да се мразат луѓето кои се завидливи, тие признаваат дека сте подобри.

♦ Убавината станува поизразена и поинтересна кога е покриена со облека.

♦ Женственост – тоа е хармонија, природност и сензуалност.

♦ Не ги разбирам жените кои велат дека машката желба ги понижува. Мислам дека тие едноставно не се во согласност со себе.

♦ Луѓето можат да му простат на човекот за умот, па дури и за талентот, но за убавината и успехот – никогаш.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...