2 збунувачки загатки кои го разжестија целиот интернет

1183

Сложувалки, загатки и крстозбори се одличен начин да го задржите вашиот мозок активен и во форма, како и да ја развивате својата интелигенција.

Тие ви овозможуват светот да го набљудувате од друг агол и ги ангажираат вашите мозочни виуги на најдобар можен начин. Сепак, тие најчесто не се воопшто лесни, но токму во тоа е нивното волшебство.

За вас подготвивме 2 загатки со кои ве предизвикуваме на ментален двобој.

Погледнете ги следните слики и обидете се да дознаете што значат овие тријаголници, стрелки и цветчиња.

Задача број # 1

Задача број # 2

Дали успеавте да погодите?

Дознајте го решението со клик на РЕШЕНИЕ.

loading...