3 новогодишни одлуки кои секој треба да ги донесе

1821

Повеќето од нас симболично со 1 јануари и почетокот на новата година има иста одлука која сака да ја помине во наредната година.

Повеќето од нив веројатно имаат одлука да ја намалат телесната тежина, да јадат поздрава храна, да отфрлат некои од пороците и слични одлуки кои повторно секоја година ги смислуваме.

Ние ви носиме три малку поразлични новогодишни одлуки кои секој би требало да ги донесе.

Волонтирање еднаш неделно

Повеќето од нас, во време на економска криза, во домашниот буџет немаме многу место за донации, но она што сите можеме да го направиме е да најдеме време да волонтирање. Со цел да бидеме општествено корисни, но и да почувствуваме дека придонесуваме и им помагаме на оние на кои им е најпотребно, би требало да се вклучиме во волонтерска работа. На тој начин ќе може да влијаеме на нечиј живот, да го направиме подобар, но и самите ќе се чувствуваме корисно и добро.

Пишување дневник

Веројатно нема ниту една жена која во еден период од својот живот не пишувала дневник. Време е да ѝ се вратите на оваа навика од детството, која сега во посериозна возраст ќе биде издувниот вентил и ќе ви помогне полесно да се надмине стресот. Пишување дневник може да ви даде утеха и олеснување. Хартијата поднесува многу, па од време на време во својата “тајна” тетратка запишете ги своите чувства и мисли. Во секој случај, ќе биде интересно да се прочита по некое време и да се согледаат работите од малку поинаква перспектива.

Отсечно одење

Повеќето од нас се обидуваат да живеат здраво и во својот презафатен распоред да внесат барем минимум часови на вежби неделно. За жал, организираното вежбање кај некои останува само на желбите, но за среќа, постои одлична алтернатива. Одење во секоја можна прилика. Ако користите јавен превоз време е да заштедите пари и на вашето тело да му ја дадете потребната физичка активност. Во новата година повеќе пешачете, а за да ви биде полесно, дневното одење временски ограничете го на 15 до 30 минути на ден. Тоа може да биде одење на работа пеш, барем дел од патот, користење на скалите наместо лифтот или одење во продавница без автомобил.

loading...