30 најпосетени градови во светот за 2017 година | TOKYO меѓу 10-те најпосетени градови

487
6. Токио, Јапонија - 12,5 милиони странски посетители

Оваа недела Мастеркард го објави својот Global Destination Cities Index за 2017 година, кој дава ранг на 132-те најпосетени градови низ целиот свет.

Мерено со бројот на меѓународни посетители преку ноќевања, студијата, деветта година по ред, предвидува кои земји ќе бидат најмногу посетени во 2017 година.

Од Мумбаи до Мајами, тука се 30-те градови што треба да ги видат повеќето посетители оваа година:

30. Јоханесбург, Јужна Африка – 4.8 милиони странски посетители.

29. Берлин, Германија – 5,1 милиони странски посетители.

28. Торонто, Канада – 5,3 милиони странски посетители.

27. Мумбаи, Индија – 5.35 милиони странски посетители.

26. Минхен, Германија – 5,4 милиони странски посетители.

25. Мадрид, Шпанија – 5,5 милиони странски посетители.

24. Даблин, Ирска – 5,59 милиони странски посетители.

23. Ченнаи, Индија – 5,7 милиони странски посетители.

22. Лос Анџелес, САД – 5,8 милиони странски посетители.

21. Мајами, САД – 6 милиони странски посетители.

20. Прага, Чешка – 6,4 милиони странски посетители.

19. Виена, Австрија – 6,63 милиони странски посетители.

18. Шангај, Кина – 6,65 милиони странски посетители.

17. Рим, Италија – 7,3 милиони странски посетители.

16. Тајпеј, Тајван – 7,8 милиони странски посетители.

15. Осака, Јапонија – 7,9 милиони странски посетители.

14. Милан, Италија – 8,4 милиони странски посетители.

13. Амстердам, Холандија – 8.7 милиони странски посетители.

12. Барселона, Шпанија – 8,9 милиони странски посетители.

11. Истанбул, Турција – 9.24 милиони странски посетители.

10. Хонг Конг – 9,25 милиони странски посетители

10. Хонг Конг – 9,25 милиони странски посетители.

9. Куала Лумпур, Малезија – 12.1 милиони странски посетители

9. Куала Лумпур, Малезија – 12.1 милиони странски посетители.

8. Њујорк, САД – 12.4 милиони странски посетители

8. Њујорк, САД – 12.4 милиони странски посетители.

7. Сеул, Јужна Кореја – 12,44 милиони странски посетители

7. Сеул, Јужна Кореја – 12,44 милиони странски посетители.

6. Токио, Јапонија – 12,5 милиони странски посетители

6. Токио, Јапонија – 12,5 милиони странски посетители.

5. Сингапур – 13,45 милиони странски посетители

5. Сингапур – 13,45 милиони странски посетители.

4. Дубаи, ОАЕ – 16 милиони странски посетители

4. Дубаи, ОАЕ – 16 милиони странски посетители.

3. Париз, Франција – 16.1 милиони странски посетители

3. Париз, Франција – 16.1 милиони странски посетители.

2. Лондон, Велика Британија – 20 милиони странски посетители

2. Лондон, Велика Британија – 20 милиони странски посетители.

1. Бангкок, Тајланд – 20,2 милиони странски посетители

1. Бангкок, Тајланд – 20,2 милиони странски посетители.

loading...