5 Дебати | Некои дилеми и состојби во нашето општество

276

Во рганизација на NVO FORUM PLUS-Здружение за истражување и развој на општеството – Скопје, ќе се одржат 5 Дебати под наслов “Некои дилеми и состојби во нашето општество“.

На трибините учествуваат познати експерти за темите, а посетителите ќе можат активно да се вклучат во дебатите преку прашања и искажување на свои ставови.

Трибините почнуваат кои почнуваат од 19.00 и траат до 22.00 часот, освен третата која почнува од 12.00 и трае до 15.00 часот., ќе бидат снимени и емитувани на една од националните телевизии во РМ.

Учесниците на трибините и нивните теми

1. Дебата (19.10.2017): РЕЛИГИЈА-ИДЕОЛОГИЈА-ПОЛИТИКА
Уводничар: др Коста Милков

2. Дебата (20.10): ИСТОК НЕ ОТПИША-ЗАПАД НЕ НЕ ЗАПИШУЕ
Уводничар: проф.др. Тодор Чепреганов

3. Дебата (24.10.): ЛИЦА СИ ХЕНДИКЕП ИЛИ ХЕНДИКЕ – ПИРАНО ОПШТЕСТВО
Уводничар: НВО Полио Плус

4. Дебата (26.10.): ЕВРОПСКА УНИЈА-ПОТРЕБА ИЛИ НУЖНОСТ
Уводничар: проф.др. Нано Ружин

5. Дебата: ГЛОБАЛИЗМОТ НАСПРОТИ НАЦИОНАЛИЗМОТ
Уводничар: проф.др. Љубомир Цуцуловски

Истражувањата за темите се постирани на нашата ВЕБ страна заедно со други информации за овој мега проект кој е подржан од Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ) преку проектот CIVICA MOBILITAS (Citizens for change ).

loading...