5 правила против баксузи | Овие работи воопшто НЕ ги правете денеска на ПЕТОК 13!

1869

Петок 13 е, а многу луѓе веруваат во тоа, денот кога загарантирано ќе ве погодени несреќа! И поради тоа, постојат обичаи во народот со кои се брка злото на тој ден.

Нумерологијата смета дека 13 е симбол на несреќата, а тоа е затоа што доаѓа по бројот 12, што е симбол на совршенство и интегритет.

Поради оваа причина, со векови, постојат неколку верувања кои се шират низ целиот свет.

– Според легендата, ако 13 луѓе се собрани на вечера, еден од нив ќе умре за една година. Затоа некои ресторани во Париз нудат “професионален 14-ти гостин” за вечера.

-На овој ден никако да не го менувате креветот затоа што ве чекаат грди соништа. Покрај тоа, не треба да тргате на пат, ниту пак да започнете нов бизнис.

– Чадорот воопшто да не го отварате во затворен простор, затоа што ќе имате лошо време со вашите најблиски.

– Инаку важи правилото дека за скршено огледало ви следат седум години несреќа. Но, ако го прекршите баш на овој ден, несреќата ќе ве следи цел живот.

– И, се разбира, не поминувајте под скали. Ова верување има свои корени од раното христијанство. Наклонети скали формираат триаголник со ѕидот и земјата, што претставува Свето Тројство. Поради таа причина, тоа никогаш не смее да биде нарушено со вашето поминуавње.

loading...