9 совети на агенти на тајни служби за веднаш да прочитате секој човек

2134
Booking.com INT

Способноста да читате други луѓе може значително да ви помогне во комуникацијата.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Лара Кај, која работела 23 години како агент на ФБИ, вели: “Вие не мора да бидете детективот од прва класа за да разберете што се случува во нечија глава. Секогаш постојат сигнали кои можете да ги искористите. Сѐ што треба да знаете е каде да ги побарате.”

Кои се вистинските знаци кои откриваат што личноста мисли или чувствува? Продолжете со читањето, ако сакате да дознаете.

Имајте на ум дека е потребно време за да научите беспрекорно да ги читате луѓето. Се разбира, за секое правило има исклучок. Но, ако се држите до овие принципи, можете да ги подобрите вашите вештини за набљудување и способност да ги разберете луѓето, што ќе ви овозможи и поефикасна и подобра комуникација.

Image source: wikihow.com

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...