IN MEMORIAM | Почина кралицата на ромската музика Есма Реџепова

3850
Booking.com INT

Утрово, по кратко и тешко боледување на 73 годишна возраст почина кралицата на ромската музика, нашиот музички амбасадор во светот, Есма Реџепова Теодосиевска.

Bitcoin Exchange CEX.IO

esma-redzepova-001

Есма Реџепова,  кралицата  на ромската музика во светски рамки, примадона на европското пеење, национален уметник, која во 2013 г. ја доби и престижната титула национален уметник  а во својот живот има одгледано 47 деца и одржано голем број хуманитарни акции, денеска ја изгуби битката со болеста.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...