Notebook 9 на Самсунг доби најнови Интел процесори

798
Booking.com INT

Компанијата Самсунг го освежи својот 13 и 15-инчен лаптоп Notebook 9 со Интеловата седма генерација Kaby Lake процесор. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Самсунг се одлучи на овој потег пред да се одржи Consumer Electronics Show во јануари. Помало освежување претставува воведувањето на најновите Интелови процесори со помала измена на дизајнот на Notebook 9. Компанијата се одлучи за малку заоблено куќиште на својот тенок и лесен лаптоп. Двата модела се нешто полесни од претходните.

Лаптопите поседуваат два USB порта 3.0 и по еден USB Type-C Port, HDMI и microSD слот. Самсунг повеќе не ветува батеријата дека ќе трае 12 часа, туку се ограничи на нешто над 7 часа.

Исто така, лаптопите сега имаат осветлена тастатура и нешто поквалитетна изработка.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...