Thomas Coville постави нов рекорд во пат околу светот

708
Booking.com INT

Французинот Thomas Coville со својата 49-дневна пловидба околу светот во својот тримаран „Содебо Јултим”, го подобри досегашниот рекорд во патување сам околу светот за речиси осум дена.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Coville, кој исплови од бретањскиот пристаништен град Брест, ја обиколи Земјата за 49 дена, 3 часа, 7 минути и 38 секунди.

Досегашниот рекорд поставен пред околу осум години, му припаѓаше на Французинот, Франсис Жоаон.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...